УЗ ПОДСТИЦАЈ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ОД ХОБИЈА ДО ОДРЖИВОГ БИЗНИСА

Уто, 09.06.2020.


,,NuTree” д.о.о. је у веома кратком времену постала препознатљива фирма која се бави производњом љешника, а иза ње стоји млад и успјешан предузетник Војо Њежић из Српца.

Идеју о покретању сопственог бизниса имао је дужи период, али му је недостајала финансијска подршка. Након пријављивања на евиденцију Бироа за запошљавање Србац, добио је све неопходне информације о активним мјерама Завода и врло брзо конкурисао за средства за самозапошљавање по Програму подстицања развоја предузетништва код младих старости до 35 година - Стартап (,,start-upˮ) Српска.

 ,,Да нисам добио подстицајна средства по овом пројекту Завода, моја производња љешника остала би на нивоу хобија. Сада сам у могућности да уз саму производњу радим и прераду плодова, чиме повећавам вриједност свог пословања. То ме чини конкурентнијим на тржишту и отвара ми могућност услужне прераде, откупа од других произвођача, а у наредном периоду планирам да реализујем и још један битан сегмент свог бизниса - стварање нових финалних производа”, каже Војо.

Војо истиче да је и поред кризе која је наступила због пандемије корона вируса, ове године успио да преради преко двије тоне откупљеног љешника и да исти пласира као финални ринфузни производ у кратком року, уз добру цијену, на домаћем тржишту. Помоћ коју је добио од Завода за запошљавање за покретање властитог бизниса има дугорочне позитивне ефекте, јер му омогућава проширење постојеће плантажне производње.

,,Тренутно посједујем плантажу од укупно 8 хектара (4 000 садница) и имам још додатних десет хектара капацитета за будуће потребе”, истиче Војо.


Овај млади, успјешни предузетник на крају истиче да је подстицај који је добио од Завода за запошљавање у ствари био кључни корак претварања његовог хобија у далеко највећу плантажу љешника на србачкој општини, која је већ сада не само одржива, него и од које може да обезбиједи добру егзистенцију за своју породицу.

Војо је позвао младе људе да искористе могућности које им се нуде и да не напуштају своју земљу, јер je уз предан рад, труд и залагање, као и помоћ надлежних институција, успјех загарантован.

 

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2023.Публикације

Статистички билтен- фебруар 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС фебруар 2023.

Све публикације