„Технички ремонт Братунац” – ОКОСНИЦА РАЗВОЈА

Пон, 29.01.2024.


„Технички ремонт Братунац” основан је као државно предузеће давне 1955. године у сарајевској општини Хаџићи. Током година прераста у главно складиште Оружаних снага Југославије са производним погоном и са преко 1500 запослених радника.

Након потписивања Дејтонског мировног споразума компанија своје постојање наставља у подрињској општини Братунац, да би свој препород доживјела 2013. године када ју је и приватизовао успјешни привредник Славенко Ристић.

„Технички ремонт Братунац” бави се производњом и трговином наоружања и неборбених средстава за војно-полицијску примјену. У предузећу je запосленo око 225 радника, а оно што је посебно важно нагласити јесте редовна и коректна сарадња са ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, и када је ријеч о посредовању у запошљавању а посебно учешћу у пројектима Завода. У посљедњих неколико година, кроз учешће у пројектима запошљавања Завода, запослено је 20 нових радника, девет приправника са ВСС, док је за 17 лица успјешно проведена обука, доквалификација и преквалификација радне снаге. У фирми наводе да су им подстицаји Завода веома корисни и да захваљујући оваквом виду подршке могу да повећавају број запослених радника. 

Марко Мркајић, извршни директор ТРБ-а, рекао је да „Технички Ремонт Братунац” није само мјесто рада, већ и заједница гдје се цијени тимски дух, сарадња и индивидуални допринос сваког запосленог и додао да осим тога њихова преданост намјенској индустрији додатно јача њихову улогу као важног играча у индустрији наоружања.

„ТРБ ће и у будућности бити компанија гдје ће запослење моћи очекивати многи млади људи, нарочито машинске струке”, казао је Мркајић. 

10.03.2023.Публикације

Статистички билтен- јануар 2023.
СТАТИСТИЧКИ БИЛТЕН ЈУЗЗЗРС ЈАНУАР 2023.

Све публикације