Састанак са представницима Федералног завода за запошљавање

Пон, 02.09.2024.


Дамјан Шкипина, в. д. директора ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, данас је организовао радни састанак у Палама са представницима Федералног завода за запошљавање.

Шкипина је упознао представнике Федералног завода за запошљавање са тренутном ситуацијом на тржишту рада у Републици Српској и активностима које се предузимају са циљем смањења незапослености.

На састанку су размијењена искуства и информације о актуелном стању на тржишту рада, у вези са програмима запошљавања који су планирани за ову годину, о програмима и мјерама реализованим у 2024. години и новинама које ће се примјењивати на запошљавање странаца и о плановима за текућу годину. 

Током састанка истакнути су непосредни ефекти одређених програма и пројеката запошљавања, размијењене добре праксе и искуства у области запошљавања и тржишта рада.

Једна од тема састанка била је и размјена информација о предстојећој имплементацији Пројекта „Гаранције за младе”, који ће подразумијевати унапређење начина рада са циљем прилагођавања одређених правилника и упутстава, као и унапређење информационих система, како би се створили што квалитетнији предуслови за имплементацију Пројекта.

Осврћући се на незапосленост в. д. директора ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске Дамјан Шкипина рекао је да у овом тренутку на евиденцији незапослених у Републици Српској има око 55 хиљада лица и да је то најмањи број који је до сада забиљежен.

Разговарано је о будућој сарадњи која ће бити у наредном периоду додатно унапријеђена ради ефикаснијег дјеловања у остваривању постављених циљева.

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

01.12.2023.Публикације

Статистички билтен- октобар 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за октобар мјесец 2023.

Све публикације