Roundliner из Приједора ‒ добар партнер развоја локалне заједнице

Пон, 26.08.2024.


Развој једне локалне заједнице у великој мјери зависи од спремности свих актера друштва да учествују у њему.

ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске кроз различите пројекте и свакодневну сарадњу са послодавцима, а кроз функцију посредовања подиже ниво запослености и охрабрује незапослена лица да се укључе на тржиште рада.

Према досадашњем искуству послодавац који је спреман да незапосленим лицима уз радни ангажман, организује и обуку за посао, спреман је и да их дугорочно запосли.   Позитиван примјер таквог послодавца, односно фирме је ,,Roundlinerˮ из Приједора која тренутно запошљава 157 радника.

,,Roundlinerˮ д. о. о. бави се производњом амбалаже од пластичних маса. Фирма је позната по производњи индустријских врећа које се користе за транспорт и складиштење, а већина њихове производње намијењена је извозу. Са производњом која ради у три смјене, ,,Roundlinerˮ је постао кључни фактор у индустрији амбалаже у БиХ.

Директор Осман Џамастагић, уз техничког директора Michaela Meyera и главног контролора квалитета Katrin Mueller, створио је хармоничан колектив који тимским радом и посвећеношћу постиже изванредне успјехе у овој области.  

Kвалитет је у самом врху приоритета ,,Roundliner-аˮ, а тим од 10 запослених брине се да сваки производ који напусти фабрику задовољи највише стандарде. Примјена система управљања квалитетом према норми ,,ИСО 9001ˮ осигурава да сваки корак у производном процесу буде контролисан.

Са ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске, односно са Бироом Приједор имају дугогодишњу и успјешну сарадњу која се огледа кроз посредовање у запошљавању нових радника. Послодавац је у константној потреби за радном снагом због повећаног обима посла.

У току прошле године послодавац је запослио 34 радника, а ове године са евиденције незапослених Бироа Приједор запослена су 24 радника.

,,Roundlinerˮ је примјер фирме која радом, визијом и тимским духом може имати позитиван утицај на економију локалне заједнице пружајући квалитетне производе, али и  прилику за запослење.

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти