Позитивна прича из Костајнице - Уз додатни труд до жељеног циља

Пет, 21.12.2018.


Центар за информисање, савјетовање и обуку (ЦИСО) Приједор пружа незапосленим лицима услуге савјетовања, информисања и оспособљавања с циљем њиховог што бржег и лакшег запошљавања. Акценат је на мотивисању младих незапослених лица на активном тражењу посла, те повећању њихових капацитета запошљивости. У склопу редовних активности ЦИСО организује инфо семинаре, индивидуална савјетовања, радионице које се односе на писање радне биографије, пропратног и мотивационог писма, те разговора са послодавцем, мотивационе семинаре, обуке из предузетништва, као и активности професионалног информисања ученика. Наведене обуке континуирано се реализују како у Приједору, тако и у осталим бироима који припадају овој Филијали.

Радмило Ђенадија из Костајнице је један од оних који је прошао неке од ових активности. Он се након завршених студија на Филозофском факултету у Бањој Луци вратио у Костајницу и пријавио на евиденцију незапослених. Приликом пријаве на биро, предложено му је да се укључи у активности које организује ЦИСО - започиње своју причу Радмило.

„Присуствовао сам инфо семинару и радионицама на којима сам се детаљније упознао са писањем си-вија (CV), мотивационог писма, те савјетима за разговор са послодавцем. Напомињем да сам се пријављивао на различите огласе и конкурсе укључујући и послове који нису били у мојој струци. За овај посљедњи конкурс обавијестила ме је госпођа Славица из бироа. С обзиром да се радило о послу у мојој струци, одмах сам се пријавио на исти. Убрзо ме послодавац позвао на разговор, што ме је довело до запослења", наставља Радмило.

„Сматрам да се у склопу редовног школовања науче различите корисне ствари, али не и како се активно укључити у процес тражења посла. Схватио сам да није довољно само стећи диплому, већ је неопходно уложити додатни труд да би се дошло до жељеног циља, а то је посао у струци. Проналажење посла за свакога је, а поготово за младог човјека без радног искуства, велики изазов и зато је потребно стицати додатна знања на све захтјевнијем тржишту рада", завршава своју причу Радмило.

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

15.12.2022.Публикације

Статистички билтен- новембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец новембар 2022. године.

Све публикације