Одобрено запошљавање 2.060 радника

Пет, 04.09.2020.


Одлуке о одобравању средстава за запошљавање око 2.060 радника донијете су на данашњој сједници Управног одбора Завода за запошљавање која је одржана у Палама.

„У оквиру одобреног програма у Републици Српској ће бити запослено 2.060 радника из различитих категорија - приправника, дјеце погинулих бораца и циљних група у привредиˮ, рекао је директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић.

,,Највише средстава издвојили смо за програм запошљавања циљних категорија у привреди, у оквиру којег ћемо финансирати запошљавање скоро 1.100 радникаˮ, рекао је Вујичић.

Он је истакао да је интересовање за програме које реализује Завод за запошљавање било велико и да је број захтјева био готово два и по пута већи од планираних средстава.

,,Успјели смо да обезбједимо додатних пет милиона KМ, тако да ће на крају укупна вриједност програма бити око 16 милиона KМ, што ће нам омогићити да запослимо око 3.000 радникаˮ, прецизирао је Вујичић.

Он је нагласио да је Влада Републике Српске исказала разумијевање за потребе Завода за запошљавање, који је примио захтјеве за запошљавање 5.000 радника, и јуче измијенила Акциони план запошљавања у Републици Српској за 2020. годину.

,,На нама је да сачекамо објаву Акционог плана и да проширимо програм запошљавања за 1.000 радника чиме ћемо фактички обухватити двије трећине захтјева у овој годиниˮ, закључио је Вујичић.

Преглед одобрених средстава за запошљавање можете прегледати у рибрици ПРОГРАМИ ЗЗЗРС.

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

10.03.2023.Публикације

Информацијe за послодавце
Послодавци постаните наш кључни партнер у креирању и реализацији…

Све публикације