Козметички салон „Ivic cosmetics аnd massages” Рената Ивић

Уто, 28.05.2024.


Рената Ивић, по занимању дипломирани физиотерапеут, у марту 2022. године одлучује се на велики животни корак и покреће приватни посао. Отвара козметички салон „Ivic cosmetics аnd massages” у ком пружа услуге третмана лица и тијела.

„По завршетку факултета увид‌јела сам да ће проналазак посла у струци бити веома тежак, а одлазак у иностранство је пореметила пандемија корона вирусом. Остала је опција покретања приватног посла.

Конкурисала сам по тада актуелном Програму самозапошљавања циљних категорија у привреди за 2022. годину ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске. Подстицајна средства су ми одобрена и много су ми помогла на самом почетку пословања. Када се одлучите на овај корак, свака финансијска помоћ је добродошла.

Жеља ми је била да се моји будући клијенти осјећају пријатно као код своје куће, да им пружим услуге којих нема у граду, а по приступачним цијенама, те квалитет како у одабиру козметике тако и у одабиру апарата које користим у раду. Козметички апарати и козметика које користим су од провјерених произвођача што захтијева значајну финансијску инвестицију, а што су препознали корисници мојих услуга.

Имала сам срећу да су ми колегинице дозволиле да свој рекламни материјал оставим код њих у салону, а оне би свој код мене, јер нисмо биле конкуренција једне другима, нисмо пружале исте услуге. А у случају да могу неком клијенту препоручити колегиницу, додатно ме је чинило сретномˮ, каже Рената.

Њена посвећеност клијентима и повјерење које ужива пружају јој задовољство у раду, без бојазни за будућност свог пословања.

„Као приватном предузетнику веома ми је битно бити у току са новим збивањима и трендовима због новитета у бранши којом се бавим у погледу апарата, козметике, нових козметичких услуга, осврта на конкуренцију те едукације, а како бих понудила клијентима нове третмане или унаприједила постојеће те и на тај начин привукла нове клијенте. Све то изискује додатно вријеме, труд и новац. Али пошто волим посао који радим и уживам у њему, ништа није тешко. Кроз рад и разговор са клијентима, савјетовање шта је добро за њих, рјешавање проблема са којима се сусрећемо заједно, кроз размјену искустава стичем њихово повјерење, што је од пресудног значаја за опстанак у послу. Највеће задовољство представља њихов осмијех на лицу када добијемо жељене резултате након третмана. То ми даје до знања да сам кренула добрим путем и мотивише ме да наставим даљеˮ, истиче Рената.

25.11.2022.Публикације

Статистички билтен-октобар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец октобар 2022. године

Све публикације