Фарма ,,Стевићˮ – Биро Модрича

Чет, 16.05.2024.


Фарма ,,Стевић” основана је 2021. године као резултат дугогодишње жеље, рада и труда на  имању породице Стевић из Модриче. Баве се производњом житарица, узгојем стоке (јунади, телади и крава) и производњом и продајом млијека.

Посвећеност, марљивост, упорност и одлучност Јове Стевића и његове породице довели су до тога да је ова фарма данас једна од највећих на територији општине Модрича. С обзиром на добре услове пословања и проширење обима производње јавила се и потреба за запошљавањем нових радника на фарми.

Захваљујући подстицајним средствима Завода за запошљавање Републике Српске, а кроз пројекат запошљавања код послодавца из категорије жене из руралних подручја, запослили су једну радницу. Након тога, запослили су још једног радника за кога су рефундирали средства за уплаћене порезе и доприносе, такође уз подршку и подстицајна средства Завода за запошљавање Републике Српске.

Период од годину дана, колико Завод прати и контролише реализацију програма, завршен je, а радници су и даље у радном односу. Власник фарме истиче да је веома задовољан сарадњом са Заводом за запошљавање те да им овакви видови подстицаја много значе.

Планови за будућност су проширење производње житарица и сточног фонда, а самим тим ће се створити услови и за запослење нове радне снаге.

,,У нашој држави се може остварити нешто добро, морамо да чувамо домаћу пољопривреду, производимо здраву храну и купујемо домаће производеˮ, каже Стевић те поручује да без пољопривредника и његове производње нема хране, а без хране нема ни будућности.

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

04.03.2022.Публикације

Статистички билтен- јануар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за јануар мјесец 2022.године

Све публикације