Дводневна радионица „Имплементација корисничког путаˮ

Чет, 18.07.2024.


У оквиру пројекта „ЕУзаЗапошљавањеˮ, који спроводи Међународна организација рада, одржана је прва дводневна радионица стручне подршке 16. и 17. јула 2024. године на Влашићу. Циљ радионице „Имплементација корисничког путаˮ био је активација и ступање на тржиште рада тешко запошљивих група дефинисаних пројектом.

Радионици је присуствовало 50 представника партнерстава и актера на тржишту рада на нивоу БиХ, а у име Републике Српске учествовало је и више представника Завода за запошљавање.

У оквиру пројекта са подручја Републике Српске одабрано је 8 пројектних приједлога за финансирање чији је обавезни партнер Завод за запошљавање. Пројектом су обухваћене тешко запошљиве и рањиве категорије као што су млади, жене из руралних средина, особе са инвалидитетом, Роми и дугорочно незапослене особе.

На радионици су представљени кориснички пут и његови основни елементи, услуге и програми, идентификовани су кључни изазови приликом имплементације, уочене су потребе за будућом стручном подршком МОР-а у јачању капацитета те су представљени индивидуални планови подршке за праћење, извјештавање и процјену учинака.

У наредном периоду планирано је одржавање припремних активности у вези са почетком и реализацијом пројеката и потписивање уговора са носиоцима прихваћених пројектних приједлога.

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

18.08.2023.Публикације

Статистички билтен- јул 2023.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за мјесец јули 2023.

Све публикације