Дестилерија „Паљанкаˮ - Програм ,,Стартап (start-up) Српска”

Пет, 12.02.2021.


Дестилерија „Паљанкаˮ је предузеће које се бави производњом домаће ракије и природних сокова. Огњен Глуховић са Пала је своју идеју реализовао уз значајну подршку Завода за запошљавање Републике Српске кроз Програм подстицаја развоја предузетништва код младих старости до 35 година - ,,Стартап (start-up) Српска”.

Глуховић прави воћне ракије, а од укуса предњачи оно што је карактеристично за јахорински крај - јабука и дивља крушка. Поред наведеног у понуди имају кајсију и виљамовку, а прошле године су започели производњу природних воћних сокова од којих су у понуди хладно цијеђени сок од јабуке и сок од јабуке и цвекле. Глуховићи већ имају планове за блиску будућност, а у понуди би се могли наћи аронија и комбинација малина-јабука.

,,Средства Завода за запошљавање су ми много помогла, јер сам иста уложио у куповину опреме за прераду воћа и иноксних бачви за ,,одлежавање" ракије. Дугорочни циљ нам је одржавање квалитета производа и стицање препознатљивости на тржишту“, истиче Глуховић.

Пандемија их је затекла али нису посустали, већ су наставили са производњом.

У времену када је потражња за природним производима све већа, ово предузеће успијева да се избори за своје мјесто на домаћем тржишту.


18.01.2023.Публикације

Статистички билтен- децембар 2022.
Статистички билтен ЈУ ЗЗЗРС за децембар 2022.

Све публикације