Делегација Националне службе за запошљавањe Републике Србије посјетила Завод

Чет, 12.09.2024.


Данас су представници Националне службе за запошљавање Републике Србије на челу са  в. д. директора Миланом Боснићем боравили у радној посјети ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске у Палама. 

Циљ састанка представника Националне службе Србије и Завода био је размјена информација и унапређење сарадње у области социјалне политике и запошљавања.

На састанку је разговарано о искуствима Националне службе за запошљавање у вези са  Пројектом ,,Гаранција за младеˮ, а чији се пилот програм очекује у Републици Српској од јануара 2026. године.

„Добра сарадња са Националном службом за запошљавање Србије остварена је и када је ријеч о радним дозволама и флуктуацији радне снаге из Српске у Србију и обратноˮ, истакао је директор Завода за запошљавање Дамјан Шкипина. Навео је и да Национална служба има велику предност и много веће искуство у погледу модерне технологије и виртуелних сајмова запошљавања.

На састанку су разматране различите иницијативе и програми који имају за циљ повећање запошљавања, подстицање запошљавања младих и рањивих група, као и дугорочно незапослених лица.

„Велика ми је част и задовољство што смо могли да поделимо знања, добре праксе и искуства из области дигитализације, програма Гаранције за младе, развој искустава у погледу запошљавања странацаˮ, истакао је Боснић и додао да се нада да ће ове посјете бити чешће како би могли да наставе рад на заједничким пројектима и продубљују сарадњу.

Договорено је и заједничко дјеловање на међународним пројектима Завода за запошљавање и Националне службе за запошљавање Србије.

29.08.2024. Пројекти ЗЗЗРС

ПРОГРАМ  ПОДРШКЕ ЗАПОШЉАВАЊУ МЛАДИХ СА ВСС У СТАТУСУ ПРИПРАВНИКА У 2024. ГОДИНИ
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Виша стручна спрема
Виша стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације