Отворен Kлуб за тражење посла Источна Илиџа

Сри, 26.12.2018.


У склопу бироа Завода за запошљавање Републике Српске у Источној Илиџи отворен је још један, десети по реду Клуб за тражење посла. У оквиру политике активне мјере запошљавања, Завод настаља ширење мреже Клубова за тражење посла, чија је сврха незапосленом лицу пружити континуирану помоћ у тражењу истог.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске, гдин Мирослав Вујичић, изјавио је да ове активности трају од 2010. године.
„Намјера је да обухватимо што више младих лица, да подигнемо њихове компетенције, како би што лакше дошли до посла”. Од постојања клубова за тражење посла, запослено је око 4.500 активних тражилаца посла, од чега је само у 2018, 415 младих прошло кроз обуке клубова и нашло запослење.

„Ово су кораци за унапређење нашег рада и реформе самог Завода, а циљ нам је подизање индивидуалног рада, развијање компетенција незапослених лица како би наша привреда дошла до радне снаге која може одговорити све већим захтјевима тржишта рада”, истакао је Вујичић.

Руководилац Пројекта запошљавања младих - ЈЕП (YEP) и директор ГОПА Представништва у БиХ, гдин Ранко Маркуш, изјавио је да треба у наредном периоду настојати да се уведе шалтерски систем рада, да се администрација обавља на бржи начин, истакавши да је ово програм који се имплементира три седмице, у којем се младима пружа индивидуално и групно савјетовање, и гдје једни друге треба да мотивишу приликом тражења посла.

Добродошлицу полазницима, али и отвореност за помоћ упутила је шефица бироа Источна Илиџа, гђа Сњежана Елез, изразивши захвалност гдину Ранку Маркушу, руководиоцу Пројекта запошљавања младих - ЈЕП (YEP) на опремању просторија Клуба, као и дугогодишњој и сврсисходној помоћи на подизању вјештина запосленика Завода у раду са незапосленима, те позвала послодавце да се активно укључе у активности Клуба.

Клуб за тражење посла Источна Илиџа покриваће двије општине - Источну Илиџу и Источно Ново Сарајево. Планирано је да се настави са отварањем нових Клубова за тражење посла, јер се ова мјера Завода показала ефикаснoм у раду са незапосленим лицима.

Клуб за тражење посла се налази на адреси бироа ЗЗЗРС у Источној Илиџи на адреси Дабробосанска бр. 26. Контакт телефон: 057/490-021

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Виша стручна спрема
Виша стручна спрема на евиденцији Завода за запошљавање

Све публикације