Подршка и финансијска средства Завода за запошљавање шанса за нови и успјешан почетак

Сри, 26.06.2024.


Фризерски и салон за уљепшавање „Beautyˮ основан је 2020. године и успјешно улази у четврту годину постојања. Одлучност, марљивост и добре пословне идеје власнице Данијеле Косорић разлог су за трајање, пружање добрих услуга и проширење знања и вјештина које она примјењује у раду.

Када ју је савјетодавац информисао да је у току јавни позив по програмима које спроводи Завод за запошљавање, одлучила је да конкурише и опроба се у ономе што воли, те да своје дугогодишње идеје спроведе у дјело.

Средства која је добила од Завода много су јој значила јер је најтеже било пословати у првој години, а да није погријешила што се одлучила на овај корак, показују и бројни цертификати које је до данас стекла, а који су само потврда заиста успјешно усвојених знања и унапријеђених способности.

„Већ од завршетка средње школе сам почела да се интересујем за све што има везе са уљепшавањем и сређивањем ноктију, али  мислила сам да ћу то да радим само за своје потребе и евентуално за понеку муштерију. Временом су моја интересовања и жеље за тим послом расли, а када сам коначно могла да се региструјем, сав набављени материјал је изгорио у пожару који ме је задесио. Средства која сам добила од Завода су у свему томе била шанса за нови и успјешан почетакˮ, рекла је Данијела.

У наредном периоду ће радити и као едукатор, те се нада да ће због чешћег рада на терену запослити и једног радника и да ће и даље имати успјешну сарадњу са Заводом као што је то било и до сада.

25.05.2023.Публикације

Статистички билтен- април 2023.
Статистички билтен ЈУ Завода за запошљавање Републике…

Све публикације