Састанак са представницима Јавне службе за запошљавање Шведске и представником програма ,,RECONOMYˮ

Пет, 15.09.2023.


Данас су у Палама представници ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске угостили делегацију шведске Јавне службе за запошљавање на челу са Пер Линдберг и Моа Линдгрен, као и представницу програма ,,RECONOMYˮ у Босни и Херцеговини, Бојану Мумин.

Тема састанка је била представљање ,,RECONOMYˮ програма који се проводи у 11 земаља, a чија је имплементација планирана и у БиХ. Ради се о вишегодишњем програму који има фокус на економском развоју, оснаживању и развијању „Зеленихˮ политика у земљама Западног Балкана.

Циљ програма је пружање подршке у креирању модерних и дигитализованих услуга за повећање ефикасности рада служби за запошљавање, те јачање капацитета за пружање квалитетних услуга свим корисницима.

Разговарало се о моделима сарадње на различитим пољима, размјени искустава о приоритетним питањима у области запошљавања и рада са незапосленим лицима. Договорено је да трогодишњи пројекат буде спроведен кроз четири фазе:

-    Развој и побољшање дигиталних услуга за незапослена лица и послодавце,
-    Рад са рањивим групама,
-    Прогноза тржишта рада и
-    Обука запослених ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске.

Гостима су овом приликом представљене активности Завода за запошљавање Републике Српске на пољу рада са незапосленим лицима, рада са послодавцима и пружање подршке кључним партнерима кроз програме запошљавања и самозапошљавања, те анализе стања и потреба тржишта рада.


02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

10.03.2023.Публикације

Како се представити послодавцу
Брошура “Како се најбоље представити”

Све публикације