Путем шест нових локалних партнерстава до запошљавања 260 особа у БиХ

Пет, 07.06.2024.


Представник Завода за запошљавање Републике Српске и члан управног одбора пројекта Тања Маркуш присуствовала је догађају у Сарајеву на којем је представљено 6 нових локалних партнерстава за запошљавање (ЛПЗ) која, поред већ успостављених 20 ЛПЗ-ова у оквиру пројекта „Подршка Европске уније локалним партнерствима за запошљавање – Фаза 2ˮ (ЛЕП 2), финансира Европска унија, те стручно и технички подржава Међународна организација рада (МОР) у Босни и Херцеговини.

Циљ пројекта је да локална партнерства за запошљавање осигурају креирање и провођење програма активације и интеграције незапослених особа у локална тржишта рада. Од нових 6 локалних партнерстава за запошљавање у БиХ очекује се да успјешно развију локалне иницијативе за запошљавање, те омогуће обуку и преквалификацију за најмање 600 незапослених особа. Након обука би требало да буде запослено најмање 260 лица.

У Републици Српској имплементираће се 3 локална партнерства за запошљавање која ће дјеловати у 13 локалних заједница и то:

1.    Локално партнерство за запошљавање ГДК, носилац пројекта Општина Козарска Дубица (подручје Козарска Дубица, Костајница, Градишка);
2.    Корак до посла – обука и запошљавање незапослених лица у Источном Сарајеву, носилац пројекта Градска развојна агенција Источно Сарајево (подручје Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Соколац, Источни Стари Град, Трново – РС);
3.    Заједно до радних мјеста – ЛПЗ Источна Херцеговина, носилац пројекта Подручна привредна комора Требиње (подручје Требиње, Гацко, Билећа, Фоча и Љубиње).

Овај промотивни догађај био је прилика за размјену искустава о покретачима развоја запошљавања на локалним нивоима и за представљање резултата и постигнућа 20 локалних партнерстава за запошљавање који су финансирани у оквиру друге фазе пројекта.

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти

21.03.2024.Публикације

Упоредни преглед по степенима стручне спреме, струкама и бироима
Упоредни преглед по степенима стручне спреме, струкама…

Све публикације