Министар Шулић у посјети Заводу

Пет, 16.08.2024.


Директор ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске Дамјан Шкипина састао се данас у Палама са министром трговине и туризма Денисом Шулићем.

На састанку је разговарано о програмима за запошљавање и о броју радника који ће се путем програма Завода примити, прије свега, у област трговине и туризма.

Истакнута је вриједност усвојеног Акционог плана запошљавања за ову годину која износи десет милиона КМ, од чега је пет милиона планирано за нова запошљавања а пет милиона за приправнике. Шкипина је нагласио да се од 2011. године, од када постоји Стратегија запошљавања у Српској, запослило 39.775 лица за шта је Влада Српске издвојила скоро 171 милион КМ.

Он је додао да ће, након објаве Акционог плана у „Службеном гласнику Републике Српске”, Завод за запошљавање са Министарством рада и борачко-инвалидске заштите направити програм и расписати јавни позив који би требало да буде објављен до краја мјесеца. Јавни позив ће бити отворен најдуже 15 дана, а потписивање првих уговора очекује се крајем септембра.

Министар Денис Шулић у току састанка је истакао да су адекватне и правовремене информације Завода за запошљавање важне за Министарство трговине и туризма, нарочито за сезонске послове у овим областима.

„Наша пословна заједница у сваком тренутку може знати колико имамо незапослених и које стручне спреме у било којем граду или општини”, рекао је Шулић и додао да ће Министарство трговине и туризма наставити сарадњу са ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске.

„Иако је цијела Европа у кризи, све већи број незапослених је у неким великим, развијеним европским земљама, а у Српској из године у годину број запослених расте и ево сада имамо највећи број запослених у историји Српске”, нагласио је Шулић.

Након састанка директор Завода заједно са министром Шулићем посјетио је малопродајне трговинске ланце фирме „Оногошт”, која се прикључила кампањи „Друштвено одговорни”, а коју спроводи Министарство трговине и туризма.

29.08.2024. Пројекти ЗЗЗРС

ПРОГРАМ  ПОДРШКЕ ЗАПОШЉАВАЊУ МЛАДИХ СА ВСС У СТАТУСУ ПРИПРАВНИКА У 2024. ГОДИНИ
ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске реализује „Програм…

Сви пројекти

02.11.2023. Остали пројекти

ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ
ЈАВНИ ПОЗИВ TRIPLE WIN ПРОЈЕКАТ - ПОСРЕДОВАЊЕ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ…

Сви пројекти